welcome

Thursday, October 14, 2010

entri paling umpppppphhhh


salam....
ermmm
lama x menulis di blog ni

bukannye tidak rindu, cuma tiada kelapangan

bila aku renung balik apa yang telah aku lakukan sejak akhir-akhir ni
aku dapati my life is always interesting

every minutes in my life
every days i go through
every moments i had before

alhamdulillah
bersyukur kepada yang Maha Esa

aku diberi kesempatan untuk bernafas hingga ke saat ini
merasai nikmatNya yang dipinjamkan sementara
melihat kurniaanNya yang sgt indah dipandang mata
mendengar alunan kehidupan yang sungguh mengasyikkan
melalui hari-hari yang mendatang dengan nikmat kesihatan yang diberi
menyimpan memori-memori indah dengan fungsi otak yang dianugerahkan
merasa dengan hati segala perasaan-perasaan indah yang wujud secara sengaja mahupun tidak sengaja

kebelakangan ini banyak yang berlaku
busy sgt3
ada org kata 'org berkerjaya'

but bg aku itu adalah student life

berbicara tentang student life
memang seronok
xdpt dinafikan lagi
sape kata x bes tu, memang dia bukan student
ataupon student yang terpaksa jd student

to me, being a student means u hv to study
but at the same time, u hv to be active in clubs or other activities
bukan clubbing ek

alhamdulillah
sem ni bilik aku paling ujung sekali
means paling jauh dr bus stop
paling belakang dr jalan utama
but paling dekat dengan kafe
itu yg penting
haha
makan jek

bila bilik jauh ni
(dh la no bilik 404...aku x main2 ni..)
so, kene berjalan byk sket
hmpir 100 meter utk ke portion seterusnya
dengan laluan di hadapan bilik air yg selalunya licin
benar2 mencabar
kalau jatuh, memang nahas la badan
(pernah jatuh sekali..huhu...)

aku terpaksa melalui 4 portion untuk ke portion yg paling depan
means that 4x100m=400m

bila nak ke ofis lak?
turun 66 anak tangga n 100m lagi kene berjalan

bila nak ke kelas?
500m tadi campur ngan lebih kurang 400m lagi kot untuk ke bus stop

huhu

bila balik kelas pon camtu

malam lagi best
bila ada meeting

tup2 bila balik dr meeting, terlupa lak nk kne anta soft copy report kat bilik member tgkat 2
so, turun balik tangga
then menapak naik balik ke tingkat 4

ni baru hal2 kat blok kediaman

belom masuk ke kelas lagi

ke kelas
feel much better
coz pemandangan yg indah memang membuatkan kaki rasa x letih
tmbh2 bila nk ke library, then ke mall
nikmat betol berjalan sepanjang laluan tu

tp
kaki aku kebelakangan ni sakit sikit kat bahagian betis la
cm lebam

ntah ape kne
bila nk jalan jauh2, xleh laju2 dah

huhu

xpe la, jln slow2..

bila byk akt, keje mesti bertimbun
tido x cukup
makan x tentu
esaimen last minit
test ala kadar je baca

paling bes bila tetido coz dh lama x cukup tido
memang x terjaga la klu dah tido
nset miscol byk kali pon x dgr

tp bila dh sedar, kelam kabut settle apa yang perlu
n start balik rutin busy hingga beberapa hari berikutnya
till tertido dengan nyenyak utk beberapa jam

then, start balik rutin


nk tulis lg, tp...nti2 ek...


tata....



5 comments:

qamarul said...

kalau ari2 jalan jauh.. next time leh masuk lumba lari olimpik dah.. hehe

iluvcolours said...

haha...takut x sempat masuk olimpik tp paralimpik...hah

Cik_Noor said...

Salam

Banyak berjalan = badan sihat
bagus laa tu

iluvcolours said...

SALAM

haha...banyak berjalan, memang badan sihat...
tp terlebih berjalan, jd sakit badan..huhu..kne check balik diet pemakanan, waktu tidur n bebanan kerja. so that, badan kekal sihat..hehe

Cik_Noor said...

yang penting hidup mesti happy

TQ singgah blog saya