welcome

Tuesday, October 19, 2010

entri menyemangatkan diri

Salam

hurmmmm....
entri menyemangatkan diri??

akulah perosak bahasa..
haha

x la, sebenarnya nak menyimplekan ayat..
opppssss..
meringkaskan ayat..

apakah semangat diri?

nmpk ke semangat tu?

bila seseorang dikatakan bersemangat?

bila pula dia x bersemangat?

apakah yang boleh mendorong seseorang bersemangat?

banyak sebenarnya kalau nak dibicarakan tentang semangat nih..

senang citer tengok gmbar di bawah...


kenapa aku kaitkan gmbr tersebut dengan semangat?

ikut suka ati aku la kan?
haha

actually, bila aku nmpk army, aku rase bersemangat..
sme jugak la bila korang ternampak awek korang ke? makwe korang ke?
x ke korang rasa bersemangat?

semangat ni x nmpk dengan terang, jelas n nyata.
biasanya ia terserlah melalui non verbal kita iaitu tingkah laku kita

boleh jd juga dr segi intonasi suara

"aaaaaaa...uuuuu....tengok dia tuuuuu...."
(cuba express ayat tersebut dgn penuh bersemangat..
see....kamu telah pun menunjukkan semangat kamu utk mencuba ayat tersebut...)

kdg2, dr segi non verbal, kita boleh terlompat2, atau tersengih2 cam kerang, siput sedut, atau siput khinzir ataupun siput2 yg sewaktu dengannya...

boleh bayangkan x?

contoh paling senang...

bila korang dpt mesej dr individu yang signifikan yg memang dia ada aura utk membuatkan korang tersengih2, rasa bersemangat dan rasa cm dunia ni korang yang punya..

pernah x alami perkara sedemikian?

alalalala....xnk ngaku lak...hehe
mcm ak ni senang je...

aku akan automatik bersemangat bila nmpak army, palapes, kadet atau individu2 yang seangkatan dengan mereka...

even nmpk trak atau land rover atau scrambler pon boleh jadi

kem, khemah, ponco, boot, atau beret pun boleh gak...

paling x dpt nk lawan org nye la kan... s-e-m-a-r-t giler dowh...

i luv army(tentera darat) a lots...

haha

kantoi sudah...

yup, bukan senang nak senang
dan bukan susah nak susah

it's all depends on u

but, kebelakangan ni ada 1 lagi yg membuatkan aku bersemangat

kehadirannya tidak diduga
ketibaannya tidak dinanti
kemunculannya juga x dijangka

haha

27
no bas yang kau bawa
rupamu ensem plus comey pula
bila nk g kelas, selalu nek bas dia
hehe, rasa cm ada jodoh pula

kah3...klu dia bce blog aku ni, mesti tersengih-sengih bila nmpk ak
tp

seyes, aku rasa kebetulan pulak
coz
byk kali ak nk g kelas(selalunya bila ak lewat n ak g sorang or ak balik sorang coz ak balik lewat sket)
bus no 27 mesti ada

1 ari tu
ak dh memang lewat ke kelas
beratur punya la panjang
tup2 sampai giliran aku, bas tu dh penuh
tgk bus stop lg 1, bus 27 kat sana
tp nmpk gaya cm dh penuh gak..

dlm ati, "sori, prof, saya lewat lg arini"
huhu

bye abg ensem

tata

xde rezeki nk nek bas abg ensem

tp
TP
tp

bas dia benti slow kat depan aku berdiri...
pintu dibuka
aku pun naik
hehe

muat lagi beberapa org
then, pintu ditutup kembali

thx abg bas, mcm tau2 je sy nak nek bas abg...(dlm ati je la)

hak3...

seeeeee... aku dh bersemangat nk g kelas...
klu ada cctv, mgkin dpt tunjuk rakaman aku tersengih2, tanda hati berbunga..

haha

mlm td pon, aku lewat lg g kelas, lapa kot
makan dulu

trun bus stop, bs xde
tunggu jap, then bas 27 muncul...
benti betul2 depan aku

aiseh, abg ni memang ensem

ok, stop...
klu nk citer memang smpai sok pagi x abes..

sebenarnya aku tengah run paperwork on
"MEMAHAMI KOREKSIONAL: DI SEBALIK LANTAI BATU JERIJI BESI"

bakal berlangsung ari sabtu ni, n byk lg urusan perlu dilakukan
so, aku arap kwn2 akan bantu aku..
sumer dah aku siapkan, tinggal nk hantar n confirmkan je..

waaaaa.... i hv to be strong

oh, sedikit ilmu ye

kata CEO PROTON:

rahsia kejayaan beliau hingga ke ari ni adalah beliau menelefon ibunya setiap hari
diceriterakan bahawa ada la 1 ari ni, beliau x col mak beliau
meeting yg beliau kendalikan x berjalan dgn lancar
hanya kerana beliau x col mak beliau

so, col la mak korang atau ayah korang atau penjaga korang
sekurang-kurangnya mesej la mereka
wlupon dorng jauh, hakikatnya doa mereka sentiasa dekat dengan kita

arini je dh 3,4 kali aku col mak
hehe
cyg kat mak ayah adik3...(adik aku 3 orang)

8 comments:

si biskut said...

peh!xsangka ada yg gitu semangat giler bila jumpa army..PARA AIRBORNE plak tue..Pantang Undur.Lau Rangers mesti ade Hikers..gahhhhh!!!!teruskan semangat ko!

Cik_Noor said...

salam

setiap individu mempunyai cara tersendiri untuk menaikkan semangat diri

:)

wat untung abang ensem tu ada orang terus ada semangat bila nampak bus 27 :)

Teruskan Bersemangat Ok !!

Cik_Noor said...

Minat tengok orang berpakaian seragam
Nampak KACAK jew

Cik_Noor said...

Minat tengok orang berpakaian seragam
Nampak KACAK jew

iluvcolours said...

si biskut : hehe, mungkin pengaruh bapa saya...he's ex-sergeant...

jgn esau, semangat nih sukar luntur..hehe


(berangan nk kawen ngan army....hak3)

iluvcolours said...

cik_noor: tq sudi singgah...
1) yup, org berpakaian seragam tu memang KACAK..hehe..suke3...like3

2)abg bus 27 memang beruntung, tp kecewa sket plus jeles...dpt tau td yg ada org bergambar ngan dia...huahuaaaaaa...jeles nih..jelesssss....nk mintak cerai x sampai ati..haha

Cik_Noor said...

hahahah,
tak per laa
kalau sayang sanggup bermadu okay jew

iluvcolours said...

haha...madu??hurmmmmm...

akan dipertimbangkan.. tp dpt payung emas kan?..hak3 ke situ lak pikirkan