welcome

Wednesday, July 21, 2010

kadang-kadang kawan, kadang-kadang tidak

SALAM...
hmmmmm...
arini ujan
ak ada kawan dulu
waktu ak keje sementara
kat mana xyah tau la
dia ada cakap
sebelom ak blah dr situ
maknenya ak dh x keje kat situ dah
dia kata
klu ujan, kne ingat kat dia
sebab klu ujan, tndeny dia tgh bersedih
ak masih ingt kt dia
smpi skrg
even dah lost contact
tp
ak masih ingt kt dia
even kitorg kawan x lama
tp
ak masih ingt kat dia
same goes to all my frens
yg pernah kenal even 5 minit
(klu ada connection yg betol2 kuat la)
ak still akan ingt kat dia
yup
kawan
apa ada pada kawan hah?
kat facebook minggu lepas
ada yg post antara PERCINTAAN dgn PERSAHABATAN
mana yg korg pilih
ak commented
"PERSAHABATAN"
knp????
bg ak, sahabat beri ak lebih keselesaan
keberanian
more safety
more valuable
more precious
tp
kawan ngan sahabat sama ke????
ikot pandangan masing2 la kan..
ak x kisah korg nak pilih apa
janji korg tau jawapannya

cam x jalan ni???
hehe...ak pon x penah lalu...
tp ak dpt rasa kadang2 manusia akan berseorangan
tanpa kawan
tanpa sahabat
tanpa teman
tanpa apa lagi??
korg tmbah sendiri
my point is
dlm kita berkawan
kawan yg ramai
akan ada waktu2nya
kita rasa kita seorg
ak tak tau la korg cmne
tp ak rasa cmtu la
bukan ak x appreciate kawan2
i really respect them
i really love them
but
ada antaranya msih x terluah
ak tatau nk express my real feeling
my real expression
bukan ak x suka, tp ak tatau nk cakap cmne
tau bila 1st time ak kenal dengan ALONE???
waktu ak form 2
kelakar kan?
pada usia yg masih mentah
ak dh terpaksa kenal ragam2 manusia
kerenah dorg
sampai hati kawan buat ak cmtu
lepas tu
hingga sekarang(tp skrg dh kurg sket)
ak bhati2 pilih kawan
ak xnk dilukai lagi
lonely tu seksa tahu!!!
hati ak kenal luka waktu ak belasan tahun
mungkin sebab itu ak minat ke arah psikologi
mengkaji ilmu jiwa manusia
dgn harapan ak dpt antidot utk rawat hati aku
saban tahun ada je bahagian yg terluka
ad je pisau yg menoreh
ad je kata2 yg mengguris
manusia
sukar ditafsirkan dengan mudah perlakuannya

kadang-kadang kawan
kadang-kadang tidak
dulu ak cmtu la
waktu kecik2 kan
gaduh sket pasal rounders
majuk xnk kawan ngan dia dh
hihi
tp sekarang ak dh majuk pasal hal2 kecik cmtu
cuma ak majuk kalau
1) org x berterus terang ngan ak
2) org yg talam dua muka ngan ak
3) org yg x terima ak seadanya walaupun dh kenal bertahun2
4) org yg cakap lepas je
5) org yg terlampau jg ati kawan la kononnya sampai x bgtau apa2
ak nk list down lagi
tp nti kang nmpk sgt ak kuat merajuk
hehe
xlah kuat sgt
sikit2 je
tp itu lah
ak ingt ak penah rapat ngan sapa
ak ingt ak penah baik ngan sapa
ak ingt ak penah tolong sapa
(bukan ak nk mtk dia bls balik ap yg ak wat utk dia)
tp
ak cuma nak keikhlasan dia je
kejujuran dia je
ketulusan dia je
klu ak x ckp, x bmaksud ak lupa
ak tunjukkan ak care
tp in other ways
ak tunjukkan ak kisah
tp in other ways
ak tunjukkan ak appreciate
tp in other ways
maybe org lain pun wat kat ak cmtu
ak pasti perasan klu ada
yang ada, ak ingat smpi bila2
yg ada, ak makin syg kat korg
yg ada, ak sentiasa doakan korg
yang xde
xpe la
huhu
(wat ayt sedih lak...hehe)

so, appreciate la kwn2 kita
even sekejap je kita berkawan
to all my frens
i luv u
johor:nabila,syafiqah,aina,yati,imah,hakim,apik,pika,azreen,azimah,tuan,baiti,atiqah,hajar,
hamizah,muaz,khairul nizam,fatimah,yg duk sebelah ak waktu drjh 1, semua kwn2 ak kat johor dulu dari tadika,sekolah kebangsaan, sekolah agama, kwn2 sepermainan, kwn2 kenduri, kwn2 pertandingan mewarna, kwn2 pertandingan pakaian beragam, kwn2 pertandingan sajak, kwn2 pertandingan koir, kwn2 pertandingan nasyid, kwn2 kuiz sains, kwn2 jumpa waktu rehearsal hari anugerah
perak:ain,saodah,jamizah,wani,yah,joe,hafiz,munir,nida,aisyah,ikhwan,mufi,shiah,anur,anor,aten,
wani musa,wani yaakob,shikin s, shikin r, fahmi,yati raman,gee,aina,farhah,alia,izzati,intan,ana,azimah,dolly,nadia,iliyana,izzaidah,asma,ana,amira,
nisa,aziani,azreen,ridwan,lan,amir,vimal,yo,sihat,syazreen,syazrin,shu,syafa,masyitah,farid,wan,
zukamira,wahida,amy,akma,umi,faratul,syamin,khazeman,razli,razlan,izzat,
kwn2 asrama n sekolah assam kumbang n smk taman panglima...xdpt ak nk sebut semua kat cni
penang: kwn2 matrikulasi penang, rum8 ak, jiran2 bilik,blok, kwn2 lain blok, blok depan, blok belakang, blok ujung, blok tengah, kwn2 kem fiz, kwn2 kem chem, kwn2 kem maths, groupmates kem, kwn2 minggu orientasi
keje: kwn2 keje,MA,leader,kak jaya,kwn2 line,kwn2 grand dinner duk semeja
kwn2 jumpa ats bas, kwn2 jumpa kt stesen bs, kwn2 jumpa kt tpg, kwn2 blog, kwn2 frenster dulu, kwn2 myspace dlu, kwn2 twitter, kwn2 ym, kwn2 fb, kwn2 kuliah, kwn2 u, kwn2 macam2 lagi lah.....(ramai jugak kawan ak..hehe)





2 comments:

norMAzuan MUstafa said...

besar dfinasi nih...huhuu....

wanii said...

haha..bila setiap hari bergelumang dengan kerenah manusia, cmni la jdnya...(dalam jugak ke definisi ni??kih3)