welcome

Monday, July 12, 2010

1st experience as SMART TEAM UUM

Salam....
arini nak citer pasal duty as a SMART TEAM UUM(aka PBSM la klu kat sekolah) bagi orinetasi pelajar baru
bertugas dari 4 julai hingga 8 julai 2010
kekuatan kami seramai 14 orang
tat's mean.....
kami dipecahkan kepada nisbah 1:1
seorang SMART TEAM di sebuah kolej kediaman
(haha...gile la...ramai student jaga sorg2...)
so, ak kat kolej PETRONAS
menapak la aku ke pej am nak lapor diri
huhu
ak ase gmbr dlm bilik tu ada kat entri yang sebelom ni
check tat out
(oh...ni kunci bilik ak yang sebenarnya di kolej YAB
no bertuah tu...404..hak3)

ok..back to the story
ni la tag name ak sepanjang bertugas waktu minggu orientasi tu
bawah MPP tu..hehe
then, it's me.....
on the 1st day
lepak kat bilik kesihatan yang ber'air-cond'
ari pendaftaran x byk kes lg

korg kat luar
akak kat dlm
korg kena panas
akak cool je
hehe
ni????
jadual utk minggu tu
ak pangkah mana yang dh lepas..
counting the day to go back to YAB!!!!

ni 1 citer...
ad budak tu nak ke PKU
waktu ni duty kat dewan Muadzam Syah
coz sumer student kumpul kat situ
dipendekkan citer ak kne bawak dua org ni g pusat kesihatan universiti(PKU)
memang la kul 12.30 waktu tu
tp
xkn la xleh nak treat budak dua org je even wktu tu korg tgh rehat
tp korg x kuar rehat pun
korg men fesbuk je kan3????
ok fine
dgn penuh sopan ak kata
"maaf la kak. ganggu waktu ni..tp nti dorg ada pendaftaran subjek kul 2 ni..
klu lewat karang susah pulak"
dgn muka senyum pun xnk, masam mengalahkan cuka yg diperam 100 tahun
"klu nk cepat, pg unit kecemasan"
hati aku dh membara dah...
tp
"ok...xpe la kak...thanks ye"(ak masih senyum lg tu!!!)

nah, ni unit kecemasan
walaupun ati ak panas, tp stil ckp leklok ngan MA kat situ
"salam....maaf mengganggu. ada dua org student sakit. kejap je. nti dorg ada pendaftaran subjek. blh tlg kejap?"
balas en BELIAU
"hmmmmm...ok la...(tgn smbil tekan tanda pangkah utk menutup page FACEBOOK!!!) sebelom sy kuar rehat.."
"ok, terima kasih banyak2" balas ak lagi...
oooo... bru ak tau walaupun tulis unit kecemasan, tp xde org duty utk standby waktu rehat!!!ok...ak paham.. xde guna la tulis unit kecemasan..
klu korg rehat, xde spe standby...
duit perubatan tiap2 sem masuk, tp perkhidmatan hampeh...
so, juniors....jaga kesihatan korg baik2...akak ni cukup menyampah klu nk dtg mintak ubat(akak xpernah mintak ubat atau rawatan kt sini..huh...geramnya)
ok...dh terluah semua...
ni lak waktu tengah majlis ikrar pelajar bru...
students baru seramai 4513 orang...
kami SMART TEAM 14 org je...huhu

waktu terluang diabiskan sebaik mungkin..
x sempat nk rotate sebelom upload..hehe

cubaan demi cubaan dibuat utk mdptkan imej terbaik....
go go chaiyok hadrah...

malam aspresiasi seni
mantap persembahan korang ek
kecik2 cili padi
bagus la junior2 akak ni




last day..
karnival sukan di pusat sukan uum
duty di gelanggang futsal
ada sorg tibe2 pengsan
call ambulans PKU x dpt2!!!!
selagi lagi ak menyumpah PKU dlm ati
budak tu dah menggelatar badan dia
ak panggil pun dah x sedar
ak panggil AJK bertugas mtk antakan
dgn x sempat pakai kasut ak masuk je dlm kete
dlm ati, klu anak org ni mati tiba2....ish...mintak dijauhkan
bagus gak AJK laki ni
chinese
laju gile bwk kete
turun trus panggil MA
then, ak balik ke pusat sukan
dengan stokin tanpa kasut..
gile...
carik pintu x jumpa!!!
segan ak...
hehe
akak memang suka jln x pakai kasut...ala2 elyana
hehe
petang tu...ke aktiviti gotong royong perdana
di kg2 sekitar changlun

lawa kan?

ni la kg jenalik

team 1 - ke tapak pembinaan

team 2 - ke surau kg jenalik

ni lak...
pokok petai
byk giler...
slrppppp...sedapnya

mari kita pulang
then, ptg tu jgk ak kembali ke YAB
bestnya dpt balik ke kolej sendiri
p/s.... thx to all...kolej petronas, ahli smart team, biro kesihatan, kawan2 terbaek punya